Coach
Waarom gaan mensen naar een coach? Coaching Individueel trainingstraject Opleidingen Onze coaches Getuigenissen Artikels

Waarom gaan mensen naar een coach?

 • omdat ze voelen dat er meer uit hun leven te halen is. Ze weten echter niet of slechts vaag wat dit ‘meer’ dan wel zou kunnen zijn en hoe ze het moeten bereiken;
 • omdat ze meer rust in hun leven willen;
 • omdat ze beter met hun tijd willen leren omgaan;
 • omdat ze assertiever willen zijn;
 • omdat ze anders/beter met geld willen leren omgaan;
 • omdat ze steeds op dezelfde obstakels botsen die hen verhinderen om hun doelen te bereiken;
 • omdat ze de sprong naar iets nieuws wel willen maken, maar niet durven;
 • omdat hun leven chaos (geworden) is en ze niet weten hoe ze uit die chaos moeten uitkomen om orde te scheppen;
 • omdat ze moeite hebben met keuzes maken;
 • omdat ze beter willen leren communiceren;
 • omdat ze betere relaties willen;

Coaching gaat steeds over:

 • Wie ben ik?
 • Hoe zit ik als mens in elkaar?
 • Waar sta ik in mijn leven?
 • Waar wil ik naartoe? Wat wil ik echt?
 • Wat weerhoudt er mij van om het leven te leiden dat ik echt wil?
 • Hoe kan ik datgene wat ik wil in concrete stappen omzetten?
 • Hoe kan ik mezelf motiveren?

Als je dit lijstje leest en binnenlaat en er grondig bij stilstaat, dan kan je je afvragen: wat is dat in mensen, dat ze zo gedreven zijn om zichzelf te ontplooien?

Ik weet het, dit is een vrij filosofische vraag. Het zal wel in mijn genen zitten…

We hebben blijkbaar ‘iets’ in ons dat ons drijft. Leven. We willen leven. En die ‘oerkracht’ om te leven, is overal in en rondom ons aanwezig. Kijk naar kunst, naar de natuur, naar kinderen, naar hoe we terug rechtkrabbelen als het leven ons even tegen de grond geslagen heeft… We kunnen als het ware niet anders. Het zit in onze natuur.

Dit alles doet mij zeggen: coaching geven aan mensen heeft een ‘groter plaatje’. Als coach ben je bezig met die concrete mens op dat concrete moment. Tegelijkertijd is die ene mens een schakel in een grotere ketting en die ketting is op zich dan weer schakel in een nog grotere ketting. En uiteindelijk komen we uit bij de oneindigheid van het heelal en bij het mysterie van het Leven.

Om je werk als coach te kunnen doen, is er een diepe en blijvende motivatie nodig. Coaches die hun werk doen voor het geld of om hun eigen ego te strelen, lopen na verloop van tijd tegen een muur aan. Coaches bij wie hun werk met mensen in een ruimere bedding ligt, in een ware passie voor mensen, in een oprecht verlangen om het beste uit mensen te halen en, in het verlengde daarvan, hun steentje bij te dragen aan een beter leven op deze aardkloot, die coaches zie je openbloeien.

Het is één van onze stokpaardjes als mentor, peilen naar de diepere beweegredenen van startende coaches. Mentoring. We love it!

Aan alle coaches die dit lezen: wat is jouw diepste motivatie om coaching te doen? Laat het ons weten!

Wat?

Coaching helpt jou van waar je nu staat in jouw leven naar waar je wilt zijn. Op deze weg staan we jou bij, op een heel concrete en praktische manier en helemaal op jouw maat. We gaan samen met jou aan de slag in een kort en krachtig traject.

Voor wie?

Life coaching:
* als je jouw waarden en normen, jouw vaardigheden, jouw capaciteiten, jouw valkuilen
en beperkingen wilt ontdekken;
* als je nog intenser vanuit jouw waarden en normen wilt leven;
* als je nog beter en efficiënter jouw vaardigheden en capaciteiten wilt inzetten;
* als je wilt leren om vanuit jouw beperkingen en valkuilen te groeien naar…

Stemcoaching:
* als je de capaciteiten van jouw stem nog beter wilt leren benutten;
* als je het best haalbare uit jouw stem wilt kunnen halen;
* als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen op vlak van spreken, in welke situatie dan ook;
* als je jouw authentieke stemgeluid wilt (terug)vinden en beter leren inzetten;
* en dat helemaal op jouw maat.

Coaching rond ‘stoppen met…’:
Bij ons kan je tevens terecht als je wilt stoppen met:
* roken;
* emo-eten.

Hoe werkt het?

* je komt voor een intakegesprek;
* nadien krijg je van ons een verslag van dit gesprek met een voorstel voor verdere
samenwerking:

 1. ofwel stellen wij jou individuele coaching voor. We stellen dit voor bij een eenduidig, afgelijnd probleem, dat snel en eenvoudig kan aangepakt worden. Coaching kan in enkele losse sessies gebeuren. Het aantal sessies wordt individueel afgesproken;
 2. ofwel oriënteren wij jou naar een individueel trainingstraject: daarin krijg je niet alleen individuele begeleiding op jouw maat aangeboden. Je krijgt ook nog een stuk training rond het thema waar jij aan wilt werken. We stellen dit voor als het probleem iets complexer is of als er meer input nodig is om het probleem te kunnen aanpakken. Een individueel trainingstraject bestaat uit een blok van minstens vijf sessies. Er is de mogelijkheid om hierbij van de KMO-portefeuille gebruik te maken, als je aan de voorwaarden daarvoor voldoet.

Wij werken met diverse coaches die allemaal op hun eigen vlak professioneel en effectief zijn.

Wat?

Soms is er meer nodig dan enkel coaching. Soms heb je specifieke inzichten nodig om je probleem te kunnen aanpakken. Deze inzichten worden jou in een individueel trainingstraject aangeboden.

Hoe werkt het?

* je komt voor een intakegesprek;
* nadien krijg je van ons een verslag van dit gesprek met een voorstel voor verdere samenwerking:

 1. ofwel stellen wij jou individuele coaching voor. We stellen dit voor bij een eenduidig, afgelijnd probleem, dat snel en eenvoudig kan aangepakt worden. Coaching kan in enkele losse sessies gebeuren. Het aantal sessies wordt individueel afgesproken;
 2. ofwel oriënteren wij jou naar een individueel trainingstraject: daarin krijg je niet alleen individuele begeleiding op jouw maat aangeboden. Je krijgt ook nog een stuk training rond het thema waar jij aan wilt werken. We stellen dit voor als het probleem iets complexer is of als er meer input nodig is om het probleem te kunnen aanpakken. Een individueel trainingstraject bestaat uit een blok van minstens vijf sessies. Er is de mogelijkheid om hierbij van de KMO-portefeuille gebruik te maken, als je aan de voorwaarden daarvoor voldoet.


Marleen Devisch (°1965)

Marleen is een gedreven en toegewijde trainer en coach. Ze gaat voor een open, eerlijke, milde en zachte aanpak, die tegelijk toch direct is. Ze heeft een rustige en heldere stijl. Met haar jarenlange ervaring staat ze garant voor een grote professionaliteit.

Marleen is o.a. logopediste, (stem)coach, mentor en trainer bij de Groeiacademie. Daarnaast is zij Licensed NLP Coaching Trainer, Licensed NLP Trainer™, Licensed NLP Coach™, Licensed NLP Master Practitioner™ en Design Human Engineer™ bij The Society of NLP™.

Wat Marleen zegt over haar missie:
“Het is mijn missie om verbindend te zijn en verbinding te creëren tussen mensen en om mensen te helpen verbinding tot stand te brengen in en met zichzelf. Ik geloof dat gebrek aan verbinding de grondoorzaak is van de meeste problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het maken van verbinding, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het goed is om leven, een wereld zoals die wellicht echt bedoeld is.”

Ik nodig jou uit om een afspraak te maken.

GSM: 0478/201320

e-mail: marleen.devisch@groeiacademie.be


Alex Peeters (°1964)

Alex is al jarenlang enorm gepassioneerd door de groei van mensen. Met zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen prikkelt hij mensen voortdurend om nieuwe wegen te durven inslaan. Zijn eerder provocatieve en tegelijk flexibele stijl zorgt ervoor dat mensen door hun muur van angst en weerstand geholpen worden en snelle vooruitgang boeken.

Alex is o.a. coach en trainer bij de Groeiacademie. Daarnaast is hij Hypnotic Practitioner™, Licensed NLP Trainer, Licensed NLP Coach, Licensed NLP Master Practitioner en Design Human Engineer™ Level II bij The Society of NLP™Certified Hypnotherapist bij de National Guild of Hypnotists™.

Wat Alex zegt over zijn missie:
"Het is mijn missie om mensen helpen te weten wat ze echt willen en hen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat 'niet weten wat je echt wil' de grondoorzaak is van vele problemen in en tussen mensen, wereldwijd. Mensen helpen groeien in het zichzelf te durven zijn vanuit hun authentieke kracht, is mijn bijdrage tot een wereld waarin het steeds beter om leven is."

Ik nodig jou uit om een afspraak te maken.

GSM: 0472/110654

e-mail: alex.peeters@groeiacademie.be

Individueel trainingstraject:

Lezen

Een rollercoaster die geëindigd is met een climax!

Het was een heel positieve ervaring die me meegegeven heeft wat ik nodig had. Aan te raden!

Charis Cardier

Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zal je geen ander resultaat krijgen dan datgene dat je altijd gekregen hebt… Deze uitdrukking heeft betrekking op tal van zaken in het leven en zeker ook op je eigen denkpatronen. Ik worstelde al een hele tijd met enkele belemmerende gedachten die mij soms verlamden en een regelrechte aanslag waren op mijn levensgeluk. Ik vind het nog steeds een hele uitdaging om op een positieve manier om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens, maar dankzij ‘de Groeiacademie’ en NLP weet ik nu hoe ik me sneller weer in een feel-good modus kan brengen. Niet dat hiermee alles is opgelost, maar ik weet nu dat en ook hoe ik er bewust voor kan kiezen om me te voelen en dit ongeacht de situatie. Aan sommige gebeurtenissen kan je helaas niks veranderen, maar wat je wel kan veranderen is de manier waarop je naar de deze gebeurtenissen kijkt. Je innerlijke communicatie aansturen is hierbij ontzettend belangrijk. Alex Peeters van ‘de Groeiacademie’ leerde mij tijdens individuele coaching om beter en positiever om te gaan met de manier waarop je naar gebeurtenissen uit het verleden kijkt. Door een meer positieve betekenis te geven aan datgene wat je overkomen is, leer je de zaken meer positief te benaderen waardoor je energie weer gaat stromen. Mijn oprechte dank Alex voor al je wijze woorden en de talrijke handvatten die je me aanreikte! Ik blijf ermee aan de slag, want NLP is een vorm van leven geworden.

Als congregatie hebben wij Mevrouw Marleen Devisch ervaren als een zeer bekwame en gedreven coach tijdens ons algemeen kapittel in juni 2013. Zij kan een groep heel sterk begeleiden en bezielen: zonder directief te zijn heeft zij toch de touwtjes van het groepsproces in handen. Tevens heeft zij een grote soepelheid om zich aan te passen aan de dynamiek van de groep. Ze getuigt van een gedegen mensenkennis, heeft een heel sterk empathisch vermogen en een grote capaciteit tot luisteren, ook in de persoonlijke contacten.

Zusters van het Geloof in Tielt

Als professioneel spreker is mijn stem een van mijn belangrijkste ‘instrumenten’ dus ik vind het zeer belangrijk om mijn stem goed te gebruiken. Marleen heeft heel professioneel en efficiënt met mij gewerkt om mijn stem bewuster in te zetten. Door meer rust te creëren en een betere ademhaling merk ik dat ik mijn stem beter onder controle heb en heb ik veel minder last van keelpijn na een presentatie of workshop. Ik apprecieer vooral de flexibiliteit en het gebruiken van mijn eigen inhoud als werk-tool tijdens de sessies als een grote meerwaarde. Dus als je op zoek bent naar een goede professional die je kan verder helpen met je stem, dan kan ik Marleen absoluut aanraden. Dank je voor je hulp.

Cyriel Kortleven

Mooi hoe jullie er opnieuw en opnieuw in slagen om jullie kennis direct in te zetten om onze vragen to the point te beantwoorden. Zonder twijfel en in volle vertrouwen. Dank je.

Marleen slaagt er telkens opnieuw in om direct de juiste vraag te stellen die je vooruit helpt.

Wat een stem allemaal vertelt en tegelijkertijd teweegbrengt. Amai! Dank om dit te laten zien!

Gericht op de uitdagingen die zich op dat moment blootleggen.

Bedankt voor de flexibiliteit en het meedenken.

Anoniem

Toevoegen

Verplicht in te vullen veld

Wat is jouw volledige naam?
Wat is jouw e-mail adres?
Welke hoofding wil je deze getuigenis geven?.
Wat is jouw mening over ons, over de Groeiacademie, over de gevolgde opleiding, over het gevolgde traject?
In de naam van welk bedrijf nam je deel?
Wat is de website van dit bedrijf?

Coaching:

Lezen

Uitstellen, weglopen, discipline en spijt! Mijn kilo’s dat ik kwijt was heb ik er gelukkig nog niet terug bij! Het scheelt 300 procent aan mij!

Hilde Wallays

Alex, ik wilde je nog eens bedanken voor de coaching sessie van gisteren. De manier waarop je meedacht en meevoelde, was heel fijn om te ervaren. Je kennis, aangevuld met een aantal persoonlijke verhalen uit je eigen leven, maakte het heel echt, puur. Het kwam allemaal recht uit je hart en dat maakt jou als coach enorm sterk. Ik heb er heel veel aan gehad! Ik ga nu aan de slag met wat je mij gisteren hebt aangereikt en heb er alle vertrouwen in dat het in orde gaat komen met…

Emmanuelle

There is not a detail Alex will overlook. There is no problem he won’t resolve. There is no stone he will leave unturned. And always eager to be of assistance…

G. A.

Authenticiteit…een woord dat zo vaak in de mond genomen wordt en zoveel ladingen dekt maar waarvan ik nooit echt kon vatten waar het juist voor stond, tot ik Marleen tegenkwam… Marleen ademt authenticiteit. Ze staat voor wat ze zegt en doet en dit op een oprechte, integere manier met passie voor haar vak. Ze tast je voorzichtig af en voelt zeer goed aan welke aanpak je nodig hebt. Stap voor stap bekijkt ze wat je doel is en hoe je dit doel kan bereiken, op een manier die het best bij jou past. Marleen tilt je naar een hoger niveau op het vlak van zelfkennis. Ze leert je naar binnen te kijken en verbinding te leggen met jezelf om zo een antwoord te kunnen geven op je vragen en problemen. Ze laat je zoeken waar het probleem juist vandaan komt en hoe je dit kan aanpakken zodat je de tools in handen hebt om in de toekomst zelf je problemen het hoofd te kunnen bieden. Ben je op zoek naar een gepassioneerde coach met kennis van zaken, dan ben je bij de Groeiacademie ongetwijfeld aan het juiste adres.

M. C.

Alex is warm en vriendelijk, met empathie en respect naar de ander toe. Hij heeft de capaciteit om kennis bij te brengen over hoe zaken, gebeurtenissen, patronen, enzovoort, het gedrag, de keuzes en het denken van de mens beïnvloeden. Soms nog wat meer luisteren naar het verhaal van de coachee en niet te vlug met ‘oplossingen’, ‘voorbeelden’ of ‘theorie’ omtrent functioneren afkomen. In alle geval heb ik je als een gedreven, warme en enthousiaste coach ervaren, die de ander graag iets wil bijbrengen. Een taak meegeven op het einde vond ik ook positief.

G. S.

Alex zie ik idealiter tot zijn recht komen in het begeleiden van groepen van 2 of meer mensen. Ik denk dat zijn enorme kennis en verrassende kijk om de dingen in verschillende perspectieven te zetten, het beste tot uiting komen in het werken met groepen. Marleen straalt een enorme rust uit waardoor zij zowel voor een groep als in een 1-1-relatie heel rustgevend werkt.

L. M.

De coaching was voor mij als een veilige haven, waar ik kon komen met m’n vragen, angsten en kleinheden. Het verliep op zeer geregelde tijdstippen, waar ik naar uitkeek! Het gaf me rust, opening en perspectief. Ik vond een luisterend oor, begrip en steun maar ook uitdaging die me verder hielp kijken, zoeken en stilaan ook vinden! Ik vond mezelf terug en kon weer leven, spreken, kiezen en beslissen vanuit wat voor mij belangrijk is en daarvan draag ik tot op heden de vruchten!

Annemie

Iedereen maakt in het leven soms hele moeilijke periodes mee die je zo kunnen veranderen dat je niet meer weet hoe het leven nu eigenlijk in elkaar zit, tijden en situaties die bijna niet te overbruggen zijn met eigen kracht en heel dikwijls zie je het bos niet meer door de te talrijke bomen. Marleen coacht je perfect hierdoor, ze gidst je door alle dieptes en hoogtes naar het heden waar we horen te leven. Zonder zweverig gedoe vind je uiteindelijk jezelf samen met je eigenwaarde terug. Marleen heeft een bijzondere mensenkennis en maakt gebruik van haar jarenlange ervaring, haar liefde voor de mens en wetend hoe onze lijdensweg voelt is zij net een verlicht weggetje die je weer thuis brengt bij je eigen bron. Home Sweet Home!

Nora

Stemcoaching bij Marleen was een onderdeel van de zes maanden durende opleiding tot motivational speaker. Ik dacht dat dit deel me wel aardig zou lukken. Ik heb een luide stem en ik spreek duidelijk. Maar ik heb hard mogen werken bij Marleen. En haar deel van de opleiding was uiteindelijk levensveranderend voor mij. Marleen neemt je mee op pad. Door een heel duidelijke analyse krijg je zeer waardevolle inzichten. Door situaties en emoties te benoemen ontdek je je echte stem. Ik herken nu, na de opleiding, meteen of ik mijn échte stem gebruik. In het begin is het grappig dat je jezelf betrapt op dat ‘andere’ stemgeluid. Maar na een tijd wordt het een gewoonte dat je beseft waarom het zo belangrijk is die eigenheid van stem te gebruiken. Voor mij was het een les voor het leven. Bedankt Marleen!

O. Matheusen

Alex, ik wil je laten weten dat ik zo blij ben dat ik jouw en je behandeling heb leren kennen. Ik vertel er iedereen over, wat je behandeling met mij gedaan heeft. Ik wil het dolgraag met alle volgers van de Groeiacademie delen. Ik wil het met iedereen delen! Al zolang zoek ik een juiste behandeling en na zoveel geprobeerd te hebben, heb jij die me eindelijk gegeven. Mijn leven heeft weer zin, ik kan alles meer relativeren, het leven voelt weer zalig aan.

Ilse

De 12 coaching sessies gingen niet altijd in de richting waarin ik oorspronkelijk wou gaan, maar zeer zeker in de richting waarin ze moesten gaan. Dit heeft me aldus een aantal inzichten opgeleverd die verrassend verfrissend waren. Een aanrader als je op een kruispunt zit, en even niet goed weet welke richting uit! Uiteraard is de begeleiding daarbij essentieel, die moet het nodige vrijmaken, maar mag zeker niet sturen. En die kunst verstaat Marleen als geen ander!

Martin D.

De samenwerking met Marleen ervaar ik zeer positief, haar grote luisterbereidheid, haar aandacht voor mij is zeer groeibevorderend. Door Marleen krijg ik ook inzichten in mezelf, die zeer levenwekkend zijn voor mij.

M. L.

Alex leert je naar je eigen functioneren op een andere manier te kijken. Hij maakt je bewuster van je eigen handelen. Hij zet aan tot het ondernemen van actie en daagt je uit om meer uit je comfortzone te komen. Hij kan je verbazen door via metaforen iest uit te leggen.

Ludwien

‘Ik leerde het kaf van het koren scheiden. Wil zeggen deze dingen te doen die voor mij het belangrijks zijn. Dat ik minder dingen dien te doen die me niets vooruit helpen. Alex kon het goed uiteenzetten, was zeer duidelijk.

Martine

Ik heb Alex ervaren als een zeer gedreven coach met een enorme technische kennis en ervaring die hij graag deelt met andere. Hij is een aangename persoon en ik vond het leuk om met hem te kunnen samenwerken.

S. D.

‘I had the possibility to work with Alex regarding an integration project and thanks to his technical experience the project was on time and in scope. He is the coach that wants to share his knowledge with others.

T. B.

Alex is a highly motivated employee with an enormous technical background in a broad area of subjects (networking, security, programming, open source, etc.). He feels at his best in a coaching position where he can share his knowledge with others. I really appreciated the years I worked with him.

Y. V.

Toevoegen

Verplicht in te vullen veld

Wat is jouw volledige naam?
Wat is jouw e-mail adres?
Welke hoofding wil je deze getuigenis geven?.
Wat is jouw mening over ons, over de Groeiacademie, over de gevolgde opleiding, over het gevolgde traject?
In de naam van welk bedrijf nam je deel?
Wat is de website van dit bedrijf?

De onderstroom van onze communicatie
Onlangs was ik in goed gezelschap. Ik was uitgenodigd, samen met 14 anderen, om mijn expertise te komen voorstellen in een organisatie. Onder die 14 anderen ...
Verder Lezen
Kies het gevoel dat je wilt hebben!
Kiezen hoe je je wilt voelen... Het klinkt voor velen raar in de oren. Je voelt toch wat je voelt? Daar kan je toch niets aan ...
Verder Lezen
NLP-technieken voor een betere communicatie
Er bestaan veel technieken binnen NLP die jou helpen je communicatie te verbeteren. We pikken er in dit artikel eentje uit: herkaderen. Vele jaren geleden had ...
Verder Lezen
Ik wil zijn zoals de rest!
Ik heb mij als kind en als jongere altijd 'raar' gevoeld. Als ik naar mezelf keek en vervolgens naar de anderen, dan kwam ik er steeds ...
Verder Lezen
Jouw stem: meer impact dan je denkt!
Onlangs mocht ik een groep mensen die binnenkort een belangrijke speech zullen brengen voor publiek, stemtraining geven. Het is altijd een avontuur om met de stem ...
Verder Lezen
Van emotionele afhankelijkheid naar innerlijke vrijheid
"Ik durf niet. Stel dat ze mij niet meer willen. Stel dat ik ontslagen word. Stel dat ze zich allemaal tegen mij keren. Stel dat ik ...
Verder Lezen
Veel mensen zijn goed in het bedenken van ideeën. Veel van die ideeën stranden, zoals onze voornemens met Nieuwjaar. We zijn er allemaal keien in: goede ...
Verder Lezen
Over groei en imploderende goudvissen
Wij hebben twee goudvissen. Flip en Flap. Kleine bijsturing: wij hadden twee goudvissen. Op een dag gaf Flap er de brui aan. Toen we in de goudviswinkel informeerden ...
Verder Lezen
NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander
Iedereen kent 'NIVEA'. We smeren het al generaties lang op onze huid, voor alle mogelijke zaken. In dit artikel laten we de crème even in de ...
Verder Lezen
Te vermijden misverstanden!
Zo nu en dan, om aan haar te tonen hoeveel hij van haar houdt, pakt hij haar in zijn armen, op een zodanige wijze vast dat ...
Verder Lezen
Aan het laden...

 

Print Friendly, PDF & Email