Info & Inschrijven Agenda Q&A Getuigenis

“De essentie van coaching zit in mensen leren hoe ze op een snelle manier de verbinding met zichzelf kunnen herstellen, nog voor ze in innerlijke systemen terecht komen die hen nog verder verwijderen van de brug naar hun diepste zijn.” – Marleen Devisch

Dit basisweekend vormt de eerste module van de opleiding tot NLP CoachTM (meer informatie over deze opleiding vind je op onze website). Het kan echter als aparte module worden gevolgd door iedereen die op zoek is naar een degelijke basisvorming voor coaching.

In dit basisweekend leer je allerlei coachingmodellen kennen (ook enkele unieke, gecreëerd binnen de GROEI ACADEMIE zelf) en ga je er concreet mee aan de slag. Je maakt reeds kennis met enkele NLP-tools en je zet je eerste stappen om deze tools in een coachingsetting toe te passen. Daarnaast verdiep je je in verschillende types van coaching, zoals lifecoaching, coaching voor leidinggevenden, teamcoaching … Je maakt tevens kennis met de verschillende etappes van een coachingproces.

Na dit basisweekend kan je, vanuit de aangeleerde modellen, je eerste stappen zetten in het coachen. Je hebt ook voor jezelf al wat duidelijkheid gekregen rond welk type coaching jou boeit. Je hebt eveneens geleerd om jouw huidige basisvaardigheden voor coaching realistisch in te schatten.

Dit alles betekent niet dat je nu reeds een volleerde coach bent. Je hebt de ‘vingeroefeningen’ van het pianospelen onder de knie. Om echt piano te leren spelen, zijn er nog bijkomende vaardigheden en is er nog bijkomende vorming nodig.

Voor dit basisweekend is geen NLP voorkennis nodig.

Tevens is deze driedaagse de ideale manier om te ontdekken of de NLP-coachopleiding iets voor jou is. Wil je na deze driedaagse de volledige opleiding volgen, dan kan je hiervoor upgraden. Tijdens een gesprek met de trainers van de GROEI ACADEMIE bekijken wij samen met jou of je klaar bent voor onze opleiding tot NLP CoachTM. Indien nodig, biedt de GROEI ACADEMIE jou een bijkomend traject aan, om je hiervoor klaar te stomen. Meer informatie over de volledige opleiding tot NLP CoachTM vind je op onze website.

GA NAAR INSCHRIJVEN VOOR DEZE TRAINING

Een greep uit de inhoud van dit basisweekend:

 • Het GROW model,
 • Uitbreiding van het GROW model met NLP,
 • NLP taalpatronen en coaching,
 • Het model van de vier boxen: toepassen van taalpatronen in coaching,
 • Het model van de twee cirkels,
 • Het levenswiel,
 • Teamcoaching,
 • Coaching van leidinggevenden,
 • Het coachingsproces,

GA NAAR INSCHRIJVEN VOOR DEZE TRAINING

Opmerking

Deze module biedt een basisvorming aan tot coach. Ze garandeert niet dat je al echt klaar bent om een coachingpraktijk op te zetten. Coaching is een vak waar heel wat bij komt kijken. Het vraagt een doorgedreven vorming. Deze vormingen bieden wij aan via onze erkende ‘NLP-opleidingen: Licensed Practitioner of NLP™, Licensed Master Practitioner NLP™ en Licensed NLP Coach™.

Marleen en Alex zijn in België de tweede en de derde ‘Licensed NLP Coaching Trainer™’ erkend door de ‘The Society of NLP™’. Daarnaast is zin wij beide ‘Licensed NLP Coach™’. Zij heeft daarnaast meer dan 25 jaar relevante ervaring als coach en mentor.

PS: Omwille van de dynamiek van deze driedaagse gaat deze door vanaf 4 deelnemers, zoniet vinden we samen gepaste datums.

Inschrijven voor deze training:

Waar:
Gistelse Steenweg 190/1, 8200 Brugge, West-Vlaanderen, België

Wanneer:
* Jouw keuze: 15, 16 & 17 november 201910, 11 & 12 januari 202027, 28 & 29 maart 2020BRENG ME OP DE HOOGTE
   telkens van 9u30 tot 18u00

Deelnameprijs:

Standaardprijs: 545 € excl. BTW, per deelnemer

Vroegboekkorting: 495 € excl. BTW, per deelnemer,
geldig bij volledige betaling van het bedrag van de vroegboekkorting 2 maanden voor aanvang van de opleiding

Herhaalprijs: 260 € excl. BTW, per deelnemer voor wie bij inschrijving zijn factuurnummer opgeeft met betrekking tot zijn vorige deelname, en enkel geldig bij volledige betaling van het bedrag van de vroegboekkorting 2 maanden voor aanvang van de opleiding

Deze deelnameprijs omvat enkel de 3-daagse opleiding (waarvan 20 uren opleiding), koffiepauzes en lichte lunch. En onze acties zijn onderling niet cumuleerbaar!

INSTANTOVERSCHRIJVING: is een overschrijving die onmiddellijk wordt verwerkt, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7. Dus ook ‘s nachts, op feestdagen en in het weekend. Het geld verschijnt binnen enkele seconden op onze rekening, zelfs al heb jij een rekening bij een andere bank.

AANDACHT: Jouw deelname is pas definitief na overschrijving van het ganse bijdrage incl. BTW op rekening van 'de Groeiacademie' met IBAN: 'BE46 0017 0800 8736' en BIC: 'GEBABEBB' met als vermelding de titel van deze opleiding: 'Driedaagse Basismodellen voor coaches'. Bij gebruikmaking van de KMOP is wat hieronder staat van toepassing.

KMOP-portefeuille: De prijs excl. BTW komt hiervoor in aanmerking. Jouw deelname is pas definitief na het goedkeuren van het door jou ingediend KMOP-dossier en na overschrijving van het BTW bedrag op rekening van 'de Groeiacademie' met IBAN: 'BE46 0017 0800 8736' en BIC: 'GEBABEBB' met als vermelding de titel van deze opleiding: 'Driedaagse Basismodellen voor coaches'.

Contactgegevens:

Voornaam (verplicht):

Achternaam (verplicht):

E-mail (verplicht):

Telefoonnummer (verplicht):

Straat & nr (verplicht):

Postcode & gemeente (verplicht):

Bedrijf:

BTW/ondernemingsnummer:

Jouw bericht:

Ik accepteer de 'Algemene Voorwaarden'. (*)

(*) Verdere informatie en bevestiging zal worden toegestuurd. Inschrijving is steeds onder voorwaarden.

[recaptcha]

PS: Na elke geslaagde verzending verschijnt: 'Jouw bericht werd succesvol verzonden.' Controleer je mailbox!

Het aantal inschrijvingen voor deze opleiding (workshop, training...) is beperkt. Exacte locatie, voorwaarden, factuur en verdere informatie voor betaling worden toegestuurd bij bevestiging. Deze opleiding dient betaald te worden voor aanvang. Indien de opleiding vol zit, kunnen we jou op onze wachtlijst plaatsen.

Waarschuwing:

Wij geven geen medische informatie! Wij zijn niet medisch gekwalificeerd. Wij doen geen medische diagnoses of behandelingen. Onze trainingen vervangen geen consultatie bij de arts, psycholoog, therapeut of psychiater. Voor behandeling van medische klachten raden wij jou aan om naar jouw huisarts, psycholoog of psychiater te gaan.

november

15nov - 17nov 1509:30nov 17Driedaagse: Basisprincipes van coachingVoor deze driedaagse is geen voorkennis van NLP vereist.

december

No Events

january

10jan - 12jan 1009:30jan 12Driedaagse: Basisprincipes van coachingVoor deze driedaagse is geen voorkennis van NLP vereist.

february

No Events

march

27mar - 29mar 2709:30mar 29Driedaagse: Basisprincipes van coachingVoor deze driedaagse is geen voorkennis van NLP vereist.

april

No Events

may

No Events

june

No Events

july

No Events

august

No Events

september

No Events

october

No Events

Wat brengt het mij bij om deze driedaagse te volgen?

 • Je zult er heel wat leren over de basismodellen van waaruit je kunt gaan coachen. Coaching is een vak. Er valt dus iets te leren. Al te vaak coachen mensen met de natte vinger, om het zo te zeggen. Als je hen vraagt vanuit welk model ze coachen, weten ze niet waar je het over hebt;
 • In de driedaagse maak je kennis met enkele fundamentele modellen die je kunt toepassen in een coachingsgesprek. Je leert ook enkele belangrijke tools, die heel verrijkend zijn als je met deze modellen aan de slag gaat;
 • Je krijgt zicht op verschillende types van coaching;
 • Je krijgt heel wat materiaal mee, waar je nadien thuis mee aan de slag kunt;
 • Je krijgt veel inzichten mee en ook veel oefenkansen.

Wat mag ik verwachten en wat niet?

 • Je mag een intense driedaagse verwachten, waar theorie en oefenmomenten elkaar afwisselen;
 • Je mag verwachten dat je heel wat leert over de basis van coaching;
 • Je mag verwachten dat je na de driedaagse een begin kunt maken van een goed coachingsgesprek, dat je al wat grond onder je voeten hebt;
 • Wat je niet mag verwachten, is dat je leert hoe je een eigen praktijk moet opzetten, hoe je je boekhouding moet organiseren, hoe je je marketing moet gaan doen.

Voor wie is deze training bestemd?

 • Voor iedereen die geboeid is door coaching: of je nu reeds coach bent of nog moet beginnen, dat maakt niet uit;
 • Voor iedereen die beroepshalve coachende gesprekken doet, bijvoorbeeld leerkrachten die studenten begeleiden, mensen die een team leiden, enzovoort. Ook de mensen die niet strikt van plan zijn om een coachingspraktijk te gaan opzetten, zijn welkom.

Mag iedereen deze training volgen?

 • Ja. Er is geen voorkennis vereist. Je kunt eraan deelnemen van zodra je geboeid bent door coaching en wilt aftasten of coaching iets voor jou is.

Leer ik al iets over NLP in deze training?

 • Heel summier, ja. Je krijgt één NLP-model aangereikt en verder een paar insteken vanuit NLP. Het hoofdaccent in deze basismodule ligt niet op NLP. Het accent ligt op het leggen van een brede basis. Pas in de vervolgmodule gaan we voluit voor het verrijkende van NLP, dat we dan in die bedding leggen die in de basismodule wordt aangebracht.

Waarin verschilt deze coachopleiding van andere?

 • Het grote verschil in de totale coachopleiding (de basismodule + de vervolgmodule), is dat we enkele basismodellen van coaching gaan verrijken met de tools van NLP. Dit is een enorm pluspunt en ook uniek in de coachingswereld. Je krijgt een zeer unieke vorming op dat vlak;
 • Een ander uniek gegeven, is de praktijkgerichtheid van de opleiding. Van bij de start gaat we heel veel oefenen. In de vervolgmodule nog veel meer. Concreet coachen, feedback krijgen, verder coachen… Coaching leer je niet uit de boeken. Coaching leer je door te doen. En om te beginnen kan je die praktijk het beste oefenen in een omgeving waar het veilig is, waar je bijgestuurd wordt en daardoor enorm veel kunt leren in een korte tijd. Deze opleiding is superconcreet en heel goed omkaderd tegelijkertijd;
 • Bovendien krijg je mijn ervaring van 25 jaar cadeau. Profiteer daarvan…

Welke soorten coaching komen aan bod?

 • We leggen verschillende accenten: life-coaching, businesscoaching, teamcoaching. Vooral dat laatste is uniek. Slechts weinig opleidingen focussen ook op het aanleren van modellen rond teamcoaching.

Komen ethiek en prijssetting in coaching aan bod in deze module?

 • Ethiek komt sowieso aan bod, want dat is superbelangrijk in coaching. Ethiek wordt deels in de basismodule gegeven, deels in de vervolgmodule;
 • Prijssetting komt even aan bod, maar slechts summier. Zoals ik eerder zei: het opzetten van een eigen praktijk zit niet in deze module.

Komt het verschil tussen coaching en andere vormen van hulpverlening aan bod?

 • Absoluut! Dit onderscheid kunnen maken, is van zeer groot belang. We bekijken het onderscheid tussen coaching en therapie, tussen coaching en counseling, tussen coaching en consulting, enzovoort. Veel coaches vervullen eerder de rol van adviseur. Dit is geen coaching. Coaching gaat om de juiste vragen stellen, niet om oplossingen aanreiken aan mensen. Dat leren is van heel groot belang.

Wat na de training?

 • Na de basismodule heb je dus al wat grond onder je voeten. Als je echt een volwaardige coach, een NLP Coach wilt worden, dan kan je je gaan oriënteren op de vervolgmodule. Die bestaat uit 6 dagen. Om deze module te kunnen volgen, heb je een certificaat nodig van de NLP Practitioner opleiding en de NLP Master Practitioner-opleiding;
 • In de vervolgmodule krijg je een unieke vorming tot NLP-coach. Er zijn nog maar weinig gecertificeerde NLP-coaches en ik ben ervan overtuigd dat in de nabije en verdere toekomst de vraag naar NLP-coaches groot zal zijn. Om NLP-coach te kunnen worden, heb je dus eerst de NLP-vorming nodig. In de vervolgmodule bouwen we hierop verder en leer je alle NLP-tools toepassen binnen het kader van coaching. Het eindresultaat is dat je een zeer degelijke bagage hebt om te gaan coachen. Er zit veel kaf tussen het koren in de coachingwereld. Ik durf echt zeggen dat je na de opleiding, echt tot het koren van de coachingwereld behoort…

Wanneer is de vervolgmodule gepland?

 • Die zal wellicht in de tweede helft van volgend jaar doorgaan. De exacte data zullen binnenkort op onze website te vinden zijn.

Hoe praktijkgericht is deze module?

 • Zoals reeds gezegd: heel praktijkgericht. Er wordt heel veel geoefend. Al doende leer je de verschillende modellen toepassen door deze te ervaren.

Krijg ik een certificaat?

 • Na de vervolgmodule krijg je een internationaal erkende licentie van de Society of NLP. Na het volgen van de basismodule niet. Je krijgt wel een vormingsattest vanuit de GROEI ACADEMIE..

Zalig om module I van de NLP Coach opnieuw te volgen.

Caroline Geirnaert
Devijfklaver

Een leerrijke smaakmaker.

T.D.

Mooie Prikkelingen & insteken om voeling te krijgen met je innerlijke coach. En deze te laten groeien!

Bisschop Céline

Topvorming!

Anno Niem

Marleen deelt haar ervaring op een enorm efficiënte manier! De opleiding ‘NLP Coach’ is een verrijking voor elke ‘NLP Master’!

Je wordt uitgedaagd en doet veel ervaring op tijdens deze vorming!

Dorien Damad
Evolu Coaching (ook: loopbaancoach)

Op het moment dat je er klaar voor bent , komt hetgeen je dan nodig hebt op je pad.

Zo kwam een aantal weken geleden deze intro op mijn pad!

Veerle

Op 3 dagen tijd een grote stap buiten mijn comfortzone gezet.

Deze stap bracht me enorm veel voordelen op. veel bijgeleerd over mezelf, maar ook als coach.

Irena

De manier van lesgeven was op zich al een heel leuke ervaring.

Gery

Leerrijke en praktisch gerichte opleiding met aandacht voor doelstellingen van de deelnemers.

Sylvia Van Loo
Uit-Zicht

Geestverruimende ervaring!

Dieter Segaert

Een ontzettend boeiende driedaagse achter de rug: niet alleen gegroeid als coach, maar ook als mens!

Nele

Marleen is een ervaren mentor van coaches.

Ze biedt structuur en rpaktische ondersteuning vanuit down-to-earth benadering; ook voor coaches die al een tijdje bezig zijn. Van stevige kwaliteit.

Carmen Verschuur

Bij ‘de Groeiacademie’ groei je echt, als je je er voor openstelt.

Dankbaar dat ik hier mag zijn en leren van zoveel expertise.

Caroline Geirnaert

Eigenlijk maar één woord “Wauw”

Ik was gestart met de opleiding met het idee, dit kan ik goed combineren met mijn job project management. Ik ben uit de opleiding gekomen als Coach project manager. Ik heb ervaring met hoe ik mensen best kan aansturen, nu kan ik mensen en een team aansturen en motiveren, hoe ik conflicten kan oplossen, hoe ik teams zelfsturen kan maken. Marleen, jij heb heel de opleiding boeiend weten te houden en mijn aandacht vastgehouden. Eveneens vind ik het ook een verrijking bij mijn NLP opleiding waarbij nu de toepassing voor in het bedrijfsleven ook zichtbaar werden.

Wim H.

Marleen is een door de wol geverfde coach die inspireert tot leren.

Vakvrouw met bakken ervaring!

Kevin

Marleen is een top trainer die weet waar het over gaat!

Ze weet met eenvoud alles te geven om je als persoon te laten groeien als coach.

Hans H.

Ik leer graag van U!

Beter, completer en grondiger dan verwacht! Zeer zeer tevreden.

Kevin N.